19. stu 23
Pravim brojkama u pravo vrijeme do pravih poslovnih odluka

Nokumo blog:  Pravim brojkama u pravo vrijeme do pravih poslovnih odluka

Pravim brojkama u pravo vrijeme do pravih poslovnih odluka

Znate li odgovor na ova pitanja?

S kojih tržišta dolaze vaši gosti? Kakva je njihova struktura po dobnim skupinama? Koliko ih dolazi s djecom? Koliko unaprijed rezerviraju? Koliko dugo ostaju? Kojim kanalima rezerviraju? Kakav smještaj rezerviraju? Kako se ovi pokazatelji mijenjaju kroz vrijeme? Koliko noćenja više ostvarite petkom u odnosu na srijedu?

Kada oduzmete provizije OTA kanala, koliki su vaši prihodi po tipu jedinice? Koliko od toga se odnosi na prihod od smještaja, a koliko na dodatne usluge i naknade? U kakvoj su korelaciji stopa popunjenosti, prosječna cijena noćenja i RevPAR (prihod po raspoloživoj jedinici)? Kako se mijenja odnos između tih pokazatelja kada uspoređujete predsezonu sa špicom sezone?

Kakve su prakse vaših gostiju po pitanju otkazivanja u odnosu na datum rezerviranja, a kakve u odnosu na datum dolaska? Kako se te prakse razlikuju u odnosu na dobnu skupinu i tržište s kojeg gost dolazi?

Ako ste multi-property manager – kakvo je stanje iznad navedenih pokazatelja kada oduzmete naknade koje isplaćujete vlasnicima? Kolike su razlike među njima u odnosu na pojedina svojstva objekata (vrstu, lokaciju, sadržaje, kategorizaciju) iz vašeg portfelja?

Primjer Nokumo izvještaja
Nokumo primjer izvještaja

Zašto biste trebali znati odgovor na ta pitanja?

Jednostavno – kako biste, koristeći konkretne brojke, u pravo vrijeme na pravi način mogli prilagoditi cijene, politike otkaza, politike naplate predujma, minimalni boravak i druge restrikcije. Drugim riječima – kako biste optimizirali svoju ponudu i ostvarili bolje poslovne rezultate. Ako upravljate objektom (ili više njih) koji generiraju prihod od ukupno 10.000.000 kn, a pravovremenim uvidom u iznad navedene pokazatelje uspijete postići samo 1% bolju cijenu i 1% bolju popunjenost ostvarili ste pozitivan efekt koji pokriva nečiju godišnju bruto plaću, troškove službenog vozila ili troškove IT-a.

Pravo pitanje je može li vaš postojeći PMS dati odgovore na sva ova pitanja sada i odmah? Ako ne može,možda je vrijeme da razmislite o promjeni. Nokumo može. Sada i odmah.

Imate još specifičnih "ad-hoc" pitanja?

Primjerice, koliko gostiju iz Njemačke u dobnoj skupini 18-25 godina boravi u vašem objektu dulje od 3 dana, a da pritom rezervira barem 2 mjeseca unaprijed i dolazi srijedom? Koja je bila dinamika prodaje u studenom za boravke u lipnju sljedeće godine, ali samo za objekte sa bazenom? Nema problema – i na ovakva, kao i na puno drugih sličnih „ad-hoc“ pitanja, Nokumo će vam u svega nekoliko klikova dati odgovor. Isprobajte sami!

Nokumo Excel report
Primjer Nokumo Excel izvještaja

Preporučeni članci

  • Nokumo blog: VRM Days: prva konferencija o najmu privatnog smještaja
    07. ruj 23

    VRM Days: prva konferencija o najmu privatnog smještaja

    U Opatiji, 19. i 20. rujna, Nokumo će biti izlagač i sponzor na konferenciji Vacation Rental Management Days. Radujemo se povezivanju s turističkim agencijama i upraviteljima smještaja te razmjeni iskustava

  • Nokumo blog: Spremni za euro? Nokumo je u potpunosti spreman
    15. sij 23

    Spremni za euro? Nokumo je u potpunosti spreman

    Nokumo tim je cijeli sustav podrobno testirao kako bi mogao obećati siguran i lagan prijelaz vašeg poslovanja na novu valutu

  • Nokumo blog: Iskoristite nepovratna EU sredstva i unaprijedite svoj posao uz Nokumo
    19. tra 23

    Iskoristite nepovratna EU sredstva i unaprijedite svoj posao uz Nokumo

    U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. kroz koji je Republici Hrvatskoj dostupno 6,3 milijardi eura, jedan od najavljenih natječaja za bespovratna sredstva je i natječaj za vaučere za digitalizaciju čija se objava očekuje u drugom kvartalu 2022 godine. Natječaj je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP) koji žele razvijati digitalno poslovanje. Jedna od pet vrsta najavljenih vaučera je i vaučer za digitalni marketing. Predviđen

  • Nokumo blog: Glavni razlozi zašto je Nokumo najbolji izbor za multi-property managere
    19. stu 23

    Glavni razlozi zašto je Nokumo najbolji izbor za multi-property managere

    Velika većina PMS rješenja na tržištu izvedena su na način da je objekt kojim upravljate centralni entitet od kojega sve počinje. Što to konkretno znači? Prvo ćete unijeti objekt u sustav, zatim ćete definirati cjenike za taj objekt, zatim eventualne dodatne usluge i naknade za taj objekt. Za sljedeći objekt iz vašeg portfelja morat ćete napraviti sve ispočetka. U prijevodu – ako imate portfelj od 100 objekata – morat ćete 100 puta definirati cjenike i 100 puta definirati dodatne usluge i naknade. Zamarajuće, zar ne? 

Što korisnici kažu o nama?

Saznajte zašto biraju nas u odnosu na ostale. Prave priče, pravo zadovoljstvo

Pridružite se newsletteru

Budite informirani: Usavršite svoje vještine upravljanja nekretninama uz naše ekskluzivne novosti!

subscribe